Facings: state of the art

Voorbeeld Dentique facing

Porseleinen facings of porseleinen laminate veneers zijn hele dunne schildjes, variërend van 0,3/0.6mm, die aan de buitenkant van de tanden worden geplaatst. Meestal gebeurt dit omdat de tanden in de loop der jaren verkleurd zijn, iets scheef staan, vullingen hebben of esthetisch niet meer voldoen aan uw eisen. Er zijn dan twee mogelijkheden: een kroon of een facing.

Bij een kroon wordt de gehele tand omslepen en wordt de kroon er als een kapje overheen geplaatst. Dentique is echter voorstander van de zogenaamde biomimetishe tandheelkunde (zie blog biomimetica)  en dus kiezen wij, tenzij het natuurlijk niet anders kan, altijd voor een facing. Bij een facing beslijpt uw tandarts alleen de buitenste laag van de tand en wel zo minimaal mogelijk. Het grote voordeel van de facing is dat er véél minder gezond tandweefsel weggeslepen hoeft te worden. Hierdoor blijft de tand gezond en is er veel minder kans op een zenuwontsteking die vervolgens weer kan leiden tot een wortelkanaalbehandeling. Daarnaast is de esthetische uitkomst van een facing veel beter. Licht dringt immers veel beter de tand binnen waardoor een zeer natuurlijk effect wordt bewerkstelligd dat niet of nauwelijks van een natuurlijke tand is te onderscheiden.

Het maken van een facing is een zeer precies proces en is een stuk minder eenvoudig dan het maken en plaatsen van een kroon. Het grootste verschil zit in de bevestiging op de tand. Een facing wordt verlijmd zodat de tand weer zijn sterkte terugkrijgt. Een kroon wordt gecementeerd waardoor het nog steeds twee afzonderlijke componenten blijven. De zwakste schakel zal sneuvelen en vaak is dat de onderliggende tand.

Met de ervaring van de laatste tien jaar en door contacten met top tandheelkundigen uit de gehele wereld op regelmatige basis te onderhouden, hebben wij een uniek eigen concept ontwikkeld om tanden  te reconstrueren. Dit concept is hét uitgangspunt voor ons nieuw te bouwen hightech laboratorium. Hiermee zijn wij in de nabije toekomst uitstekend in staat om uw  mond verantwoord, esthetisch en biomimetisch te reconstrueren . Door minder te slijpen en esthetisch en biomimetisch te werk te gaan is in onze ogen de “State of the art ” tandheelkunde bereikt.

Mocht u uw mond een opknapbeurt willen geven en daarbij denken aan kronen, laat ons u dan eerst vrijblijvend voorlichten over de vele mogelijkheden van facings.

Voor de behandeling

Na de Dentique behandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s