Digitale gezichtsanalyse,

Heeft dit iets met tanden te maken?

Jazeker!

Ik ben er voorstander van om details in een groter verband te zien. Tanden zijn functioneel en staan aan het begin van de spijsverteringsroute. Het gebit is esthetisch bepalend voor het complete gezicht en dus ook voor de uitstraling daarvan. Zodoende is het maken van foto’s een wezenlijk onderdeel van mijn behandelplanning.

Vandaag ga ik met Christian Coachman uit Brazilië werken aan wat wij Digital Smile Design noemen. Dat gaan we doen in het magistrale Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Met behulp van foto, computer, Keynote en Dropbox heeft mijn Braziliaanse collega een concept ontwikkeld om esthetische behandelingen digitaal te kunnen analyseren. Het grote voordeel hiervan is dat we zo nog beter en exacter de uitkomst van de behandeling kunnen voorspellen.

We kunnen dankzij Digital Smile Design tevens inzichtelijk maken welke ingrepen wél of juist niet nodig zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken. Het is nu mogelijk om vóór de start van een behandeling het eindresultaat te tonen aan mijn cliënten. Een ongelofelijke belangrijke tandheelkundige stap voorwaarts!

Dit laatste is niet helemaal nieuw. Wel baanbrekend is de mogelijkheid voor professionals om de resultaten middels Dropbox onderling te delen. Zo kan iedere specialist van het behandelteam zijn vakkundige visie geven op het behandelplan, waar en wanneer hij of zij dit wil. Het klinkt eenvoudig maar voor tandartsen is het echt het ei van Columbus!

Ik heb met Christian Coachman zo dadelijk dus een afspraak in het Muziekgebouw in onze mooie hoofdstad. Een enerverende en inspirerende omgeving door de fantastische architectuur waarin vorm en omgeving ook perfect zijn geanalyseerd. Innovatie kan zo leiden tot passende oplossingen. In de architectuur en in de tandheelkunde!

Rutger Sprengers

 

Muziekgebouw Amsterdam

Muziekgebouw Amsterdam

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s